Informatie

De Xbox was een krachtige  spelcomputer die in 2001 door Microsoft op de markt is gebracht. Het was een van de eerste consoles die een ingebouwde harde schijf had. Veel belangrijker nog, het was de eerste gaming console waarmee Microsoft de markt instapte! De oude Xbox werd in 2005 opgevolgd door de Xbox 360. Deze nog veel krachtigere spelcomputer maakt gebruik van het Wifi-netwerk in huis en heeft een veel grotere harde schijf dan de oude. Daarnaast is er voor de Xbox 360 een nieuwe draadloze controller ontwikkeld en werd hier in 2010 de revolutionaire Kinect sensor aan toegevoegd. Met de Xbox Kinect is het mogelijk de console te besturen met enkel de bewegingen van je lichaam. Wat de Kinect zo geniaal maakt is dat de bewegingen zonder vertraging één op één worden nageaapt door jouw virtuele avatar!

In 2013 is de nieuwe Xbox gepresenteerd, de Xbox One. De Xbox One is meer dan enkel een gameconsole, de Xbox One is een compleet entertainmentsysteem wat draait op twee besturingssystemen. Één voor de console, en één voor de overige multimedia toepassingen. Waar de eerste speciaal is gemaakt om te gamen is het tweede besturingssysteem een aangepaste versie van Windows 8. Een van de kernpunten van de Xbox One is dat er instant geschakeld kan worden tussen gamen en andere media zoals TV, muziek of de hardeschijf. Waar bij de Xbox 360 de Xbox Kinect nog als extra accessoires gelde is dat bij de Xbox One anders. Hij zit er namelijk standaard bij! De Xbox Kinect 2.0, zoals deze wordt genoemd, heeft veel betere specificaties als de Xbox Kinect die we kennen van de Xbox 360. Zo is het mogelijk om er met meer dan 2 personen gebruik van te maken en is hij zelfs zittend te gebruiken! Zo wordt de Kinect hopelijk meer geïntegreerd in Xbox One games.

Wil je meer weten over de nieuwe en oude Xboxen? Bekijk hier het overzicht van de overzicht Xbox specificaties Wil je meer weten over het laatste nieuws rondom de Xbox, de Xbox 360 en de Xbox One neem dan een kijkje bij onze Xbox artikelen. Is het de eerste keer dat je een Xbox gaat kopen kijk dan naar onze Tips bij het kopen van een Xbox.

Niet gevonden wat je zoekt?

Stuur een artikel in

Wil je meer weten over Xbox-kopen.nl? Kijk dan op de over ons pagina.