Xbox One (720)

Xbox One

Zoals de meeste van julie waarschijnlijk al hebben gehoord gaat de nieuwe generatie Xbox consoles geen Xbox 720 maar Xbox One heten. De Specificaties van de Xbox One zijn grotendeels gelijk met de specificaties die we eerder over de nieuwe console van Microsoft bekend hebben gemaakt maar voor meer informatie wil ik jullie doorverwijzen naar onze speciale Xbox One pagina of de Xbox One aanbieding pagina!

Op deze pagina kun je nog wel de oude berichtgeving en geruchten rondom de nieuwe console van microsoft lezen.

=====================================================================

De geruchtenstroom rondom de Xbox 720 wordt steeds hardnekkiger, en lijkt af en toe zelfs op nieuws! Xbox-kopen.nl geeft een overzicht van de laatste en meest hardnekkige geruchten rondom de Xbox 720. Hiermee proberen we een goede indruk te schetsen van de nieuwe game console van Microsoft. De Xbox 720, of misschien toch de Xbox Durango? Onder die code naam wordt er namelijk gewerkt aan de nieuwe Xbox.

Xbox One presentatie

Eindelijk is er dan nieuws over de presentatie van de nieuwe Xbox One! Op 21 mei zal er op het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond, Washington inzicht gegeven worden in de capaciteiten van de nieuwe Xbox. Tijdens deze kennismaking met deze next gen console van Microsoft zal zo zegt Microsoft “het begin van een nieuwe generatie in games, TV en entertainment worden gepresenteerd”. De presentatie van de Xbox One is live te volgen via Xbox.com en Xbox Live! Bekijk hier wat je kan verwachten:

Specificaties Xbox One

Zoals we eerder al berichtte zijn de specificaties van de Xbox One gelekt via een wat lijkt een ‘development kit’. Deze kit wordt gestuurd naar game developers om de nieuwe games voor de nieuwe console te ontwikkelen. Volgens deze geruchten zal de Xbox One beschikken over:

CPU:
– x64 Architecture
– 8 CPU cores running at 1.6 gigahertz (GHz)
– each CPU thread has its own 32 KB L1 instruction cache and 32 KB L1 data cache
– each module of four CPU cores has a 2 MB L2 cache resulting in a total of 4 MB of L2 cache
– each core has one fully independent hardware thread with no shared execution resources
– each hardware thread can issue two instructions per clock

GPU:
– custom D3D11.1 class 800-MHz graphics processor
– 12 shader cores providing a total of 768 threads
– each thread can perform one scalar multiplication and addition operation (MADD) per clock cycle
– at peak performance, the GPU can effectively issue 1.2 trillion floating-point operations per second

High-fidelity Natural User Interface (NUI) sensor is always present

Storage and Memory:
– 8 gigabyte (GB) of RAM DDR3 (68 GB/s)
– 32 MB of fast embedded SRAM (ESRAM) (102 GB/s)
– from the GPU’s perspective the bandwidths of system memory and ESRAM are parallel providing combined peak bandwidth of 170 GB/sec.
– Hard drive is always present
– 50 GB 6x Blu-ray Disc drive

Networking:
– Gigabit Ethernet
– Wi-Fi and Wi-Fi Direct

Hardware Accelerators:
– Move engines
– Image, video, and audio codecs
– Kinect multichannel echo cancellation (MEC) hardware
– Cryptography engines for encryption and decryption, and hashing

Een aantal mooie aspecten, waar de Xbox wat ons betreft aan toe was, zijn onder andere de Blu-Ray speler die CD’s tot 50GB kan lezen en de 8GB aan werkgeheugen!

 

Nieuwe Xbox One controller

Over de controller voor de Xbox 720 is nog niet veel duidelijk, deze zou namelijk uitgerust gaan worden met een HD scherm tussen de standaard Xbox knoppen. Te vergelijken met de Wii-U. Het doel van dit scherm in de controller van de 720 is zorgen voor een nog betere game ervaring. Het zou games tot leven moeten brengen doordat het zorgt voor meer realiteit met gericht geluid.
Het scherm zou tevens een touchscreen zijn waardoor het als afstandbediening kan fungeren als je TV kijkt, of als browser als je aan het internetten bent. Daarnaast is het natuurlijk een soort van tweede scherm als je aan het gamen bent, waardoor je extra informatie tot je kunt nemen. Daarnaast zou het zelfs mogelijk zijn om de controller los mee te nemen, als een Playstation Vita, waardoor je altijd door kunt blijven gamen. De mogelijkheden lijken eindeloos!

Kinect binnen de Xbox One

Zoals het er nu uit ziet komt de Xbox 720 inclusief de Kinect, maar ook deze heeft een update gekregen. De Kinect V2, zoals hij al wordt genoemd, gaat ons volgens de geruchten omver blazen. Volgens een gelekt document gaat de Kinect V2 namelijk veel verder dan de huidige Kinect. Zo zal de Kinect V2 tot vier personen tegelijk kunnen herkennen en wordt het zelfs mogelijk om zittend te kunnen spelen. Hij zou zelfs zo goed worden dat hij zich aanpast aan je (woon)kamer, en deze dus opneemt, zodat je de (woon)kamer niet eens meer hoeft te verbouwen!

Maar dit is niet het enige nieuws rond de Kinect en next-gen gaming. Microsoft heeft namelijk een patent aanvraag ingediend die er voor zou zorgen dat je gehele kamer veranderd in een 3D game wereld. Uit de patent aanvraag blijkt dat Microsoft bezig is met een technologie die er voor moet gaan zorgen dat de next-gen gaming console 3D beelden gaat projecteren op de muren van je kamer. De technologie zou werken met de aangekondigde 3D bril voor de Kinect, die volgens de geruchten Fortaleza gaat heten. Deze 3D bril zal volgens het gelekte document in 2014 op de markt moeten verschijnen. Dit is een weergave van hoe dat er dan uit zou moeten gaan zien:

Xbox One ‘Always on’

Volgens hetzelfde gelekte document zou de Xbox 720 een “Always on” functionaliteit hebben maar wat we hier aan hebben wordt verder niet toegelicht. Wel blijkt er uit het document dat Microsoft veel verwacht van de technologie, er wordt namelijk gesproken over een verwachte verkoop van 100 miljoen consoles in 10 jaar tijd. Daarnaast gaat Microsoft zoals verwacht verder in op de cloud, zo wordt er gesproken over nieuwe software en services over de cloud waardoor de aankoop van nieuwe hardware overbodig wordt. Enige tijd na publicaties over het gelekte document is dit door Microsoft verwijderd wat de echtheid ervan versterkt dus wij hopen in ieder geval dat het Microsoft is gelukt om al deze elementen te verwerken in de nieuwe Xbox 720!

Xbox One kopen in Nederland

Naast dat we allemaal willen weten wanneer de Xbox 720 wordt gepresenteerd is de volgende grote vraag natuurlijk, wanneer kunnen we de Xbox 720 kopen? Ook hier is nog geen echte duidelijkheid. Er waren sterke geruchten voor een verkoop datum voor de kerst van 2013. Inderdaad eind dit jaar. Andere stellen echter weer dat Microsoft een 10-jaren plan had waardoor we zeker tot 2015 zouden moeten wachten om met de Xbox 720 te kunnen gamen. Dit lijkt ons echter wat ver weg, wij hopen/verwachten dan ook dat het eind 2013 wordt. Dit blijkt ook uit het eerder besproken uitgelekte document.

Xbox One prijs

Wat betreft de verkoop prijs van de Xbox 720 is er ook nog geen duidelijkheid. In het uitgelekte document wordt een prijs genoemd van $300,- wat vaak betekend dat hij in Europa voor €300,- over de toonbank zal gaan. Andere bronnen zeggen juist weer dat de Xbox 720 veel duurder zal worden, en dit zal dan voornamelijk komen door de nieuwe controller voor de 720. Door het HD scherm, en het feit het een handheld console is zou de verkoopprijs van de Xbox 720 geschat worden op €500,-. Het uitgelekte document lijkt ons echter erg betrouwbaar waardoor wij denken dat een prijs rond de €300,- realistischer is. Deze ligt namelijk ook meer in de richting van de verwachte prijs van de Playstation 4.

xbox one preorder